Nurse in change!

lördag 12 februari 2011

Gastric bypass operation.

5 veckor
Då har det gått 5 veckor sen jag började resan mot min operation, först 3.5 vecka med flytande lågkalori drinkar och sen 1.5 vecka med soppor. Jag har under den här tiden upptäckt att jag faktiskt har en sju h-vetes karaktär när jag sätter den sidan till, jag har också märkt att jag nu känner mig mycket lugnare. Pratade med min kära kusin igår och kom då fram till att all den hysteri och energi jag tidigare lagt ner på att lyckas och misslyckas med bantning nu är över. Jag vet att jag kommer gå ner i vikt och må bättre och jag vet att jag inte kommer åka dit igen eftersom jag inte kommer tåla för mycket mat eller för onyttigt. Detta är orsaken till mitt nyfunna lugn.
Jag vet inte vad som kommer hända i framtiden men jag tänker ge järnet för att bli mer hälsosam och mer ro fylld.
Jag har nu gått ner 16 kilo och jag tycker nog att jag kan känna det, kläderna sitter lite lösare. Jag hoppas att jag kommer ner 10 kilo till, ganska snabbt så jag blir lite normalstor. Jag längtar också efter att få börja äta lite vanlig mat, nästa vecka börjar jag med puré. Kan ni tänka er jag ska gå över på barnmat, såg en reklam för företaget nestlé (tror jag det stavas). De gör barnmat och det var ca 10 år sen jag senast la märke till sådan reklam. Men tanken är nog att nyttja färdig puré det blir lättare, så vi får hoppas att reklamen har rätt och att det smakar gott. Har prövat olika sorters färdiga soppor och jag kan inte för mitt liv förstå hur folk kan dricka varma koppen, den smakar ju ingenting blä! Så jag äter ärtsoppa, köttfärssoppa och egenhändigt tillagad potatis, lax och spenat soppa de smakar godare.
Det jag känner är jobbigast just nu är att jag alltid är törstig och jag kan ju inte göra som jag gjorde förr, ta ett stort glas med dricka och svepa i mig, nä nu får man ta små klunkar under en längre tid annars blir man dålig och det vill inte jag. Jag tror dock att det går över när jag börjar äta mat. Har också haft oturen och fått svamp i munnen, det börjar gå bort men det bidrar till muntorrheten usch.
Men som sammanfattning är jag idag väldigt nöjd med min gastric bypass operation och kan till de som kämpat som jag, rekommendera den.
Så vackert och rofyllt, vem orkar stressa:)