Nurse in change!

söndag 6 mars 2011

Gastric by pass operation

Ett minne blott
Jaha då var det dax eller slut eller en ny början, hur man nu ser på det så är min sjukskrivning till enda. I morgon börjar jag jobba igen och trot om ni vill jag ser verkligen fram emot det. Jag har haft en tendens till lappsjukan de sista dagarna och är i behov av mänsklig kontakt och intressanta samtal. Det ska bli skönt att få komma tillbaka till rutinerna igen, samtidigt är jag lite nervös för att jag inte ska sköta mitt närings och vätskeintag. Men jag ska vara hård redan från början och hålla mina rutiner annars går det väl käpp rätt åt håvetet.

Men dagen som är idag är faktiskt en liten bemärkelse dag, jag har nu gått ner lite mer än 20 kilo och det är jag kanon nöjd med. Nu är nästa mål att nå 2 siffrigt och det är som tur är inte långt kvar. 
Kanske inte lätt som en fjäder men jag är på god väg, 20 kg är inte fy skam:)

Såg på reklamen på tv att kalla fakta skall sända ett program gällande gastric by pass operationen. Vad man kan läsa ut av reklamen så kommer den timmen fyllas av misslyckanden, besvikelse och en massa information om hur illa sjukvården sköter sig och hur dåliga de är på att informera och ta hand om sina patienter. Men jag kan ha fel de kanske överraskar och tar med några som faktiskt tycker att operationen har varit lyckad.
Själv tänker jag inte titta på programmet, för jag är inte intresserad av vad som kan hända utan har nu tagit ett välinformerat beslut som inte går att ändra, och jag mår så bra att jag inte vill höra några snyfthistorier.
Det kan ske saker med mig i framtiden som jag kanske inte kommer tycka om, men den risken var jag medveten om och det tänker jag då tackla om den dagen kommer. Programmet kan nog vara bra för människor som inte gjort operationen än, en tankeställare, gällande de nackdelar som kan uppstå.
Själv har jag som jag tidigare skrivit nått ett lugn och jag är i dagsläget väldigt nöjd med mitt beslut. Vem vet jag kanske kommer må bra stora delar av resten av mitt liv.
Många pussar och kärlek till er alla i morgon är en annan dag!!!!