Nurse in change!

tisdag 28 december 2010

Mitt första blogginlägg

Jag vet nog inte riktigt vad jag håller på med men nu är jag igång.
Jag vill skriva om några förändringar i mitt liv. En del stora och en del små. Vi får vell se vart det barkar hän.
  1. Jag ska genomgå en magoperation och jag är säkert inte ensam om att skriv om den upplevelsen, men den är min upplevelse.
  2. Vi skall byta ut vårt kök, inte riktigt lika omvälvande som förändring nr 1, men väldigt dyr.
  3. Vi skall skaffa hund, 5 år tog det att få med maken på det tåget så det är nog en ganska stor förändring.

Hundofori.fort.

Jag viiiilllll snälla, snälla, snälla!
Den åh så vuxna kvinnan har nu sänkt sig till sina barns nivå (stackars man).
 -jag vill ha hund, du behöver inte ta något ansvar, han kommer vara så snäll, vi kanske kan bygga en hundgård på jobbet, jag kan ju gå hem på mina raster, kanon bra motion för mig, matkostnaden kommer inte bli större, jag ska ju operera magen så de pengarna som skulle gått till min mat kan ju gå till hundmat och så fortsatte det. För varje invändning hade jag ett svar, tillslut gav han nog upp, orkade inte mer eller så är han helt enkelt så underbar.

En liten rolig kommentar som han senare la fram var att det nog bara finns två så snälla män i världen:
  1. Han själv (naturligtvis)
  2. Min pappa ( tillika hans svärfar)
Och det har han nog rätt i.

Tamtadam vi ska bli med hund, en liten baby, mattes lilla gullefjun, snuttisnutt. Ungarna blev verkligen glada, jag är överlycklig och livet leker. Så nu är vi framme i realtid och nu ska vi bara bestämma vilken sort och när det är dax.
Fort. följer.

Köksrenovering

Nu ska skiten ut jag har ringt Mats!
Jag satt på ett hotell i Stockholm när samtalet kom från min mycket upprörda man, tydligen hade han öppnat grytskåpet och något i stil med andra världskriget hade enligt honom utbrutit. Grytor, kastruller och lock hade anfallit honom utan någon som helst förvarning eller fredssamtal. Jag försökte i detta ögonblick vara det förståndige av oss två och påpeka att det är dyrt men ett helt nytt kök, men det brydde han sig inte om, det skulle UT. När samtalet var över sökte jag snabbt av hotellrummet på jakt efter en minibar för här skulle firas, det här är ju varje kvinnas dröm (nästan) mannen har insisterat på ett stort och dyrt renoveringsprojekt.

Det finns nu alltså inte något utrymme för beska kommentarer som:
  • Hon bara tjatar jag behövde lite lugn
  • Måste det bli så förjordandes dyrt
  • Vårt gamla kök duger vel bra
Nu fanns det då ingen minibar, och tur var vel det, skulle upp tidigt nästa dag på föreläsning.

Vårt kök har stått sedan de byggde huset 1961, det är ordentligt, tråkigt och ommålat två gånger av undertecknad. Så jag har faktiskt givit det en chans, men nu skall vi bestämma oss för ett nytt kök.
Tid med Mats (vår personligt kökskung) bokades och vi kom igång.
Här skulle väljas luckor, färg, bänkar, kakel, nytt golv, vitvaror, hur köket skulle vara ritat, vem skulle sätta upp det, vem drar elen and so on and on. Mycket att tänka på, vad vill vi ha, trä, vitt, grått, svart, jag vet inte, en ny känsla varje gång jag öppnade katalogen, det här är ju inte riktigt klokt.
Inredningstidningar, kataloger, ideér från vänner och bekanta, jag drunknar i information och intryck.
Jag trampar på bromsen, det går för fort, försöker förhandla fram en vapenvila med grytskåpet, får på mig till början av året, pust....

Op. fort.

3 månaders väntetid.
Dr Ulla förvarnade mig att det kunde ta upp till 3 månader innan jag fick en tid i Kalmar för läkarsamtal. Ja ja det får man väl ta. Fick i stället en tid till livsstils coachen, intressant, undra vad hon vill att jag gör. Går laddad till första mötet, trevlig kvinna, mycket att prata om, upptäckte att jag blev lite blödig när vi pratade om alla försök till viktminskning. Fick lista på vad jag skall tänka på:
  • Äta 3 huvudmål om dagen
  • Äta 2-3 mellanmål om dagen
  • Dricka mycket vatten
  • Hitta en motionsform som kanske skulle passa mig
  • Försöka hitta ett nyttigt bröd till frullen
  • Äta 1-2 knäcke på kvällen istället för mackor

Japp, gick iväg från mötet ganska så motiverad, men, har inte jag hört det här förut, undrar vart hmmm.
Ja just det, det är så folk äter som inte har problem med vikten, ante mig att det var bekant. Nu låter jag sarkastisk, men nu är det ju faktiskt så att jag är fet för att jag inte riktigt kan hålla ett måttligt intag av mat. Men jag kör igång så får vi se hur det går.
Så plötsligt en dag i slutet av December hittade jag ett brev i postlådan från kirurg mottagningen i Kalmar. HJÄLP, panik, kallsvettning, svimmar, kul, spännande, äntligen.
Den 16 december åker jag för läkarsamtal...