Nurse in change!

fredag 28 oktober 2011

Ensam hemma med Neo

Ja, då tänkte jag faktiskt berätta lite om hur det är att ha en boxer. Vi hämtade ju vårat lilla gosegull midsommarveckan och kan konstatera att det är helt underbart med hund. Vill bara börja med det så att ingen tror att vi ångrat oss när ni läser ensam hemma med Neo.
Den här veckan har varit händelserik, Neo är ensam hemma en del och har börjat roa sig på egen hand. Detta är helt försåtligt och jag blir inte arg när jag kommer hem, men vissa lunchraster har kantats av städning den här veckan.
Han började veckan med att toapappra hela huset. Dum som jag är hade jag lagt toarullarna i garderoben utanför toaletten, en lite nyfiken hund bestämde sig för att undersöka garderober och fick jackpott. Han var mäkta stolt över sig själv där han satt i ett virrvarr att papper och tittade stolt på mig när jag kom hem.
Nästa dag tyckte han att han behövde förkovra sig i litteraturens värld och då dög inte något billig kiosklitteratur inte. Nä han gick på min mans gamla arvegods böcker och som ni nog kan räkna ut läser inte en hund de tuggar i sig kunskapen.
I onsdags nådde han nya höjder. För ca ett och ett halvt år sen slutade jag på dialysen i Västervik, mina kära kollegor hade en helt underbar avslutningsfest för mig med tillhörande skojpresent. I en lite väska hade de samlat kondomer, handsprit mm. De hade också lagt i ett rör Resorb som man använder om man blir magsjuk och behöver vätskeersättning. Väskan satte jag in i min garderob strax efter och hade glömt att den stod där. Nu hittade min lilla snokare den och rev ut innehållet runt om i huset. Sen hade han kämpat hårt för att komma åt Resorben för den luktade ju så gått (hallon). När jag kom hem på lunchen hade han lyckats och smält i sig alla brustabletterna. Jag blev skit rädd och ringde veterinären, fick då tala med en super trevlig sköterska som konsulterade veterinären i rummet bredvid. Hon tryckte dock inte må mute knappen så jag hörde hela samtalet.
-Vi har en valpägare som är orolig för sin valp, han har tydligen satt i sig flera brustabletter med Resorb. Tror du att det är farligt.
- Nä, svarar veterinären, men hon bör vara uppmärksam på hans allmäntillstånd i alla fall, utifall han blir dålig i magen. Vad är det för ras?
- Det är en boxer.
Då hör jag veterinären högt säga.
- Dom där jädrans boxrarna de är ju inte kloka på en punkt.
Sköterskan kommer tillbaka till luren och säger du hörde vad han sa, ja svarar jag. Jo det är så att vi tidigare i dag hade två boxrar här och de höll på att riva halva veterinärstationen.
Så kan det vara att träffa en boxer, han mådde dock bra vilket kändes skönt.
I torsdags när jag kom hem på lunchen hade han haft en släng av romantikt, han hade dragit ner mina fina svarta ljus, men även här gör ju inte hundar som människor så istället för att tända dem åt han upp dem. Kl 00.00 på natten kom de upp igen med en väldans fart, då mådde inte mitt lilla solsken speciellt bra.
I dag är jag ledig och Neo behöver inte vara ensam så jag tror att nästa inlägg om ensam hemma med Neo kommer nästa vecka.