Nurse in change!

torsdag 14 juli 2011

Vad är en boxer?

Jo..
"Ingen annan är som boxern kraftfull men ändå elegant,
spontan och burdus men ändå känslig för hård press.
Ingen annan ras har ett skal av så butter uppsyn
runt ett stundtals helt lössläppt och hämningslöst inre.
Ingen annan än boxern ser så lastgammal ut redan vid unga år,
m
en behåller sin livslust och glädje in i det sista!"  
Saxat från Brukshunden 1995 nr 3

Köksrenoveringen är klar

Nu vet jag att det var ett tag sen köket blev klart, men då jag inte haft någon bra kamera är det först nu som jag kan lägga in bilder på det. Så här har vi slutresultatet.
Här har vi då ett parti med kyl/frys, micro och ugn. Underbart med ugn och micro i arbetshöjd.

Till vänster hade vi förut ett högt skåp, när vi fick bort det blev köket mycket större och en härlig arbetsyta fick ta plats. Jag trodde aldrig att induktionshäll skulle vara så bra.

Tidigare hade vi ett barbord med barstolar här, det använde vi aldrig utan det blev en avlastningsyta. Köksön blev perfekt med extra lådor för förvaring.
Hela familjen är helnöjda med vårt nya kök, det är ljusare och mer funktionellt än tidigare. En fantastiskt bra investering. Och nuförtiden går lådor och luckor igen sakta och lätt. Till skillnad från tidigare då de gick upp snabbt och utan hjälp. Vi hade fantastisk hjälp av Mats på Albins som ritade köket och skötte beställning av rubbet. Jag rekommenderar honom varmt.

Valpens bekymmer

Jaha, vad gör man när det regnar och valpen vägrar gå ut, han satte ner sin lilla rumpa under grannens häck och matte fick bära upp honom till skogen. Sen var han så vansiningt rädd för vattenpölar, blött gräs och regndroppar att han glömde kissa och gick raka vägen in i vardagsrummet och slog en drill. Stackars valp det är inte lätt att utsättas för nya saker.
Under gårdagen fick han uppleva folkrace, mycket ljud, mycket att tugga på och massor av folk som tyckte att han var det gulligaste på fyra ben. Bilarna var intressanta, huvudet verkade gå så fort fram och tillbaka att vi under en sekund trodde att han skulle gå i spinn. När vi väl fick hem valpen var han så trött att han knappt tog sig till sovplatsen.
Vi har i dag övat ensamhetsträning och han verkar inte bry sig så mycket att det inte finns nån där när han vaknar. Fort i väg och leka, bita på tuggben, förklara krig mot sopborsten och sno skor, men nu handlar det ju inte om så lång tid så vi får sakta men säkert öka ensamhetstiden och se hur det går.

Det största problemet vi har just nu är att han inte kan leka utan att bitas, har prövat alla olika sätt att stoppa det. Hålla om munnen och titta in i hans ögon, säga nej och skjuta bort honom, ignorera honom, bita tillbaka, ja jag vet inte hur jag skall bära mig åt. Allt vi gör verkar bara trigga bitandet mer. Han har tuggleksaker, tuggben mm men de räcker inte till.
Han växer så det knakar och det börjar bli ont om plats i knät, där han älskar att sova. Men enligt uppfödaren så får boxern alltid plats i knät på ett eller annat sätt:)
En liten rolig sak som vi kom på, vi har i dagsläget Canal digital, Viasat och Boxer, ha ha det var väl kul.