Nurse in change!

måndag 7 mars 2011

Gastric by pass operation

The first day back
Då var den första dagen på jobbet avklarad och man kan väl sammanfatta den som lyckad. Jag klarade alla måltiderna, men jag höll på att göra ett stort misstag. Innan jag blev sjukskriven hade vi alltid fika i personalrummet kl 14.30 men nu har de ändrat det och vi fikar i stället tillsammans med patienterna. Jag hade med mig keso och päron och kände inte för att sitta och äta det med alla idag. Så käckt gick jag ner och åt mitt mellanmål, fortsatte sedan till matsalen för en kopp te. Nähä så roligt ska vi inte ha det, jag kom på mig i sista sekund, jag får ju inte dricka så snabbt inpå en måltid.
Det som kan hända då är att maten sköljs ner för snabbt i tunntarmen och jag blir illamående och svag. Det är sådana situationer jag måste lära mig av, så nu får jag lösa det på något annat sätt. Petitesser kanske ni tycker men det är det inte för mig, gör jag fel och blir dålig kan jag inte sköta mitt jobb och det är något jag inte vill utsätta mig för.
Det var kanon roligt och träffa alla kollegor och jag kände att jag fick ett hjärtligt välkomnande. Fick även en och annan kram från några patienter och det känns ju kul att de saknat mig. Nått intryck har jag ju lyckats göra då.

Vi har även hunnit hämta den nya sängen som vi bestämde oss för igår. Vi kommer nog inte hinna sätta upp den idag men i morgon ska den upp. Sängarna vi har nu har inte spelat ut sin roll, de kommer förpassas dit alla andra möbler hamnar som inte duger på Ekvägen 7. De åker ut i stugan, 15 år är de men tro mig, ute i stugan står det några sängar som vi låter gäster ligga i, vilket borde leda till att vi fick ett hårt straff.
Sängarna från h-vetet brukar de flesta kalla dem hihihi. Garanterat att gästerna inte stannar längre än de är välkomna hoho.