Nurse in change!

söndag 29 maj 2011

Helg i hundra tio

Vilken härlig helg, först träning med kära kollegan och sen ytterligare träning när jag tillsammans med min mor skulle plantera blommor i stugan. Det bör tilläggas att min mor sitter i rullstol och allt tungt arbete som att bära jord, krukor och blommor tillfaller mig. Men plantera det gjorde hon så det stod härliga till. Det gäller bara att se till att förutsättningarna är bra för henne så är det inga problem. Det var underbart ute i stugan, lite blåsigt men solen tittade fram vid några tillfällen och regnet höll sig borta.


Sen var det dax för fest, den obligatoriska öltältsfesten som alltid sammanfaller med Vimmerby marknad. Min man skulle på grabbfest och jag skulle på förfest hos kompis. När det var dax att bege sig, ganska så uppklädd (roligt nu när kläderna sitter något bättre) så kommer yngsta sonen hem. Likblek i ansiktet och talar om att han mår dåligt, illamående och huvudvärk. Satt med honom ett tag tills det lugnat ner sig och åkte sedan en snabbis på förfesten. Jag dricker ju inte än, är fortfarande för feg för att testa, så chaufför Ulrika styrde bilen mot festen. Efter en timme pratade jag åter med sonen och då vara sämre, så chaufför Ulrika styrde bilen hem till sonen och avslutade kvällen framför tv med ömklig pojk.

Söndagen blev riktigt trevlig, yngsta sonen var åter fite for fight och äldsta sonen följde med mig till Linköping för inköp av examenskläder. Kanon bra att åka bil med tonåring, då kommer han ingen stans och möjligheten till samtal ökar drastiskt. Avslutar söndagen med fika hos svärföräldrarna och nu snart time för sängen.
Hoppas veckan blir bra, tre dagars arbete sen fem dagars ledighet. Ser nu framemot lördagen då vi skall åka till Örebro och kolla på valp. De växer så fort och är så söta, jag har ögonen på en lite gul kille och hoppas att han får komma med oss hem till midsommar. Men blir det inte han så blir det nog en av de andra och de är otroligt gulliga de också.